Ihmisillä on tapana nähdä paljon enemmän vaivaa välttääkseen sitä mitä pelkäävät, kuin saavuttaakseen sen mitä haluavat.

- Dan Brown

terveyspalvelut

  • Yksilöpsykoterapia

    Yksilöterapian tavoitteena on parantaa yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Tavoitteena on myös lisätä itsetuntemusta ja ymmärrystä asioiden taustalla olevista toimintatavoista ja ajatusmalleista. Yksilöterapiassa pyritään pääsemään yli vaikeista asioista ja kriisitilanteista.

  • pari- ja perheterapia

    Pariterapian tavoitteena on selvittää parisuhteeseen liittyviä ongelmia ja tyytymättömyyttä. Pariterapiassa käsiteltäviä asioita voivat olla esimerkiksi kommunikaatiovaikeudet, erouhka ja uusperheongelmat.

    Perheterapiassa pyritään ymmärtämään ja hoitamaan perheen sisäisissä vuorovaikutussuhteissa tai yksittäisillä perheenjäsenillä esiintyviä haasteita ja niiden aiheuttamia seurauksia. Perheterapiaan voivat osallistua kaikki perheenjäsenet ja läheiset, ketään ei pakoteta mukaan.

  • Ratkaisukeskeinen - tai kognitiivinen lyhytpsykoterapia

    Ratkaisukeskeinen - tai kognitiivinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, jossa keskitytään johonkin elämäsi solmukohtaan ja etsitään sille yhdessä ratkaisua. Terapian keskiössä ovat omien voimavarojen tunnistaminen ja niiden vahvistaminen, tulevaisuuteen suuntautuminen sekä arvostus inhimillisyyttä kohtaan. Terapeutti pyrkii kanssasi tasaveroiseen yhteistyösuhteeseen, jossa keskustelukumppanin ajattelu- ja toimintatapoja kunnioitetaan.

  • Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus

    Neuropsykiatrinen valmennus on kuntouttavaa toimintaa, jonka avulla pyritään auttamaan asiakasta oppimaan uusia toimintatapoja ja taitoja arjessa toimimiseen sekä toiminnanohjauksen taitojen harjaantumiseen.

    Valmennus on aina tavoitteellista ja suunnitelmallista, jossa tavoitteet lähtevät asiakkaan toiveista. Esimerkkitavoitteita: impulssikontrollin vahvistuminen, vuorovaikutuksen harjoittelu, toiminnanohjauksen taitojen harjoittelu.

    Valmennus sopii kaikille, joilla on neuropsykiatrinen häiriö (adhd, add, tourette, autismikirjonhäiriö), kielenkehityksen häiriö tai oppimisvaikeuksia sekä mielenterveys- tai päihdekuntoutujille.

  • seksuaaliterapia- tai neuvonta

    Seksuaaliterapiassa käsitellään ihmissuhteisiin sekä seksuaalisuuteen liittyviä asioita ja hyvinvointia. Seksuaaliterapiaan voi tulla yhdessä tai yksin.

    Seksuaalineuvonnassa on mahdollisuus saada vastauksia seksiin, seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä.